Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P87e18t49r 46B15u51r26i71a98n

23. 9. 2017 18:38

Souhlas, karma.

0 0
možnosti
VF

Mně to nevadí, piji jenom rumy kubánské.

3 1
možnosti
JR

J79a24n 81R85á33ž

23. 9. 2017 16:07

Mně ano, i když "tuzemák" nedávám ani jako voničku do cukroví. Vadí mi to z principu, že Brusel nemá nic co nařizovat výrobcům u nás, z čeho svůj produkt vyrábí. Když to nevadí našim hygieniků, tak je potom Bruselským byrokratům pendrek.

PS. Lidem, kteří málo sladili, nevadily bruselské kvóty na pěstování cukrové řepy, ale propuštěným zaměstnancům cukrovarů a pěstitelům ano. I tehdy mi vadilo, že místo toho, aby o množství vyráběného cukru v České republice rozhodlo globální tržní prostředí, tak o tom, že nás poškodí rozhodovali úředníci v Bruselu. A paradoxní na této skutečnosti je, když si cukrovarnický trh rozdělili cukrovarníci z té demokratičtější části Evropy, Bruselská vláda omezující kvóty zrušila, ale to už výrobu cukru do ČR zpět nevrátí. A když si vzpomenu na lobbistické tlaky vinařů z Francie, Portugalska, Itálie a Španělska na to, aby se ze zdravotních důvodů zakázalo doslazování vín jinak než cukrem z hroznů, tak nám musí být jasné, že nějaká zdravotní závadnost tuzemáku, je jenom záminkou. Mimochodem: S tím vínem by to jistě prošlo, kdyby dopady negativně nepocítili i Němečtí a Rakouští vinaři, pod jejichž tlakem se tento nesmysl v Bruselu smetl se stolu.

1 1
možnosti
JV

J60i17r91i 88V91r97a57b30e71c

23. 9. 2017 12:55

Co řevu k vůli tomu fusslu. Kdo něco takové chlastá je si sám vinej. Dobrý snad jen pro bezdomovce a pucování podlahy..

0 2
možnosti
BM

Vy jste vůbec nepochopil, že jde o princip.... Máte pravdu v tom, že je to každého jeho věc, tak ať proboha mu do toho nikdo nekecá... Ať si dá tuzemáka, vodku či whisky....

3 0
možnosti
BM

Je zajímavé, že tuzemský rum se konzumuje již od 19. století, nikomu to nevadilo...a najednou až teď... Následovat budou jitrnice, ovar, tlačenka, uzenné, smažené řízky....

A o to tady jde.... Nařizování co máme jíst, pít.... atd.atd.

6 0
možnosti
LU

Nikomu to nevadilo, neznamená, že to neškodilo. Ak na Slovensku budeme chcieť naďalej konzumovať tzv RUM, nie je nič jednoduchšie ako si vyžiadať výnimku v EU.

Takisto ako Slovensko neviem či aj Česko, si vyžiadalo výnimku od EU na pestovanie a konzumáciu maku, (mak je v EU zakázaný), si môže bez problémov vyžiadať výnimku aj na tzv RUM.

3 0
možnosti
DT

V klidu, pane Mikulášku. ČR si zažádá o výjimku, stejně jako Švédi s jejich rakovinotvornými uzenými rybami. Tuzemák nám nezakážou, jen ho nebudeme vyvážet za hranice a Vy si tak v klidu vychutnáte svého ranního dvojitého panáka!

3 3
možnosti
JR

J23a94r93a 18R10a61n42k

25. 9. 2017 1:39

Navic ten rakousky Stroh rum chutna mnohem lepe:-)

0 0
možnosti
ON

O81n79d65ř23e29j 27N56ý26č

23. 9. 2017 12:07

Prostě všechno špatně. Jíme podřadné potraviny. Fuj. Chceme kvalitní potraviny.EU chce něco rakovinotvorného zakázat. Fuj. Chceme rakovinu. ;-D

7 1
možnosti
PB

P97e33t60r 57B90u32r26i25a42n

23. 9. 2017 18:51

Rakovinotvorné je doslova všechno. A o tom to je. Kolik byste denně musel vypít flašek rumu, aby pouhá možnost této látky na případné tvorbě rakoviny nebyla bagatelní?

1 1
možnosti

Tak uzené ze supermarketů už se mělo zakázat dávno. Místa masa sušená krevní plazma z vepřů a pak éčka co odvápňují kosti. Hnus.

Upřímně, tuzemák prostě není nejzdravější.

2 0
možnosti
MM

Rum je z třtinového cukru, ten náš není, naše pomazánkové máslo nemá obsah tuku odpovídající máslu, takže není máslem, v rumové tresti jsou rakovinotvorné látky a je třeba dokázat v jakém množství jsou nebezpečné.

Kde je problém, u úředníků v Bruselu?

11 1
možnosti
Foto

Jenomže to jsou dvě zcela odlišné věci. Pojmenování a takzvaná zdravotní závadnost.

Nechápu jak to můžete směšovat.

2 3
možnosti
VK

Nejvíc rizikové pro zdraví je negativní myšlení.

11 1
možnosti
ZH

Nejvíc rakovinotvorný je stres z úřední buzerace. Proto by úředníci měli zakázat úředníky.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS