Diskuse
Jak dlouho večeříte?
Děkujeme za pochopení.
N69a63ď53a 40D29u42b97c19o14v50á
Hezký jsem si pocetla, ostatně jako většinou, u vás :-)
L31i16b55u52š61e 66P87a45l69k49o35v95á
děkuji Naďo za nakouknutí a přeju hezký den
K48a14r84e87l 65S41a50r57d17a
To mi připomíná, jak jsem coby průvodce pracoval ve Španělsku a většina českých turistů co si objednali typickou místní paellu, vypreparovávala mořské plody a nadávaje na hnusnou španělskou stravu se cpala jen rýží :-D
L65i16b78u79š31e 70P27a39l55k66o65v35á
tak to je také dost šokující
já bych naopak mohla ty mořské plody bez rýže
dík za přečtení
J50a96n 37P52r68a64ž53á56k
Svickova bez svickove. Takova svickova light, to si vubec nedovedu predstavit. Ale chapu, ze pro cizince mohou byt nase chute hodne podivne.
L16i51b13u73š24e 48P55a40l76k66o67v56á
svíčková s hranolkama je taky zajímavá
dík za nakouknutí
J81a50n48a 73S81l44a26n28i40n93o68v40á
doma jsem slýchala "Doma jez co máš, u cizejch co ti daji." A oceňuji nadčasovost a nadnárodní charakter toho výroku
L23i63b86u60š22e 71P85a13l60k42o23v13á
přesně tak Jani-navíc cizí země a národy člověk pozná i tím že ochutnává jejich speciality-snad jen brouky a smažené červy bych nemohla
K15l64á82r25a 86T62ů88m97o18v90á
Dvacet minut i s přípravou? Několikahodinové vysedávání v restauracích mě nebaví, i když uznávám, že já jsem se pro jídlo fakt nenarodila... Z té svíčkové bych měla leda prázdný talíř. Btw. zrovna v Itálii jsem si všimla, že podávají na naše poměry skoro dětské porce. Asi že se počítá, že si dáte primo i secondo.
L67i56b87u78š85e 29P36a38l74k57o44v43á
je to tak Klárko mají víc chodů předkrmy a pak ovoce a sladkosti-jako u nás na vánoce
pěkný večer a dík za přečtení
V10o83k67o78u63n 93V81l53a82d49i36m45i67r
To jsou takova ta drobna nedorozumeni. U nas ve stredni Evrope nejak to jidlo neprozivame. Barbarsky ho shltneme a uz abychom to meli za sebou. Zazil jsem starsifrancouzsky manzelsky par ve francouzske restauraci v nejmenovanem mestecku v krateru Ries. prisel jsem tam a oni uz meli zrejme prvni pochoutky za sebou. A obsluha postupne nosila dalsi a dalsi ruzna sousta za sebou. Nemohl jsem jen tak zaplatit a po veceri odejit. Ta atmosfera mne fascinovala. Kdyz se asi po trech hodinach rozhodli zaplatit, pozadali obsluhu aby jim privedla kuchare.
dlouze mu pak dekovali, ze to bylo vyborne a oni se citili jako doma. Nevim, zda by jim chutnaly mistni Käsespätzle, a nechteli je taky jinak upravene.
L27i61b11u40š77e 14P69a31l31k95o40v71á
takhle o dělají Italové takétolik předkrmů že když dojde na hlavní chod jsem plná
dík za přečtení
L97i57b17u98š94e 26P64a18l28k29o52v20á
děkuju za přečtení a komentář, jsem ráda že vás to zaujalo
pěkný večer
P68e66t35r 96K96o52r73e21c78k87y
Kdybych byl znalý průvodce , myslím, že bych ustál všechny ,,požadavky" turistů, bo jsem zvyklý. Co bych nezkousl jsou ironické poznámky číšníka. Celý život jsem se choval, pokud jsem byl v pohostinství velmi shrbeně , ale dnes bych si už jídlo zkazit nenechal.
L17i30b18u25š76e 60P81a70l76k95o62v63á
někteří číšníci jsou opravdu nepříjemní ale pomalu se to zlepšuje
dík za nakouknutí a komentář