Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VG

Něco na tom je. Já kupuji Selský od Hrušky.

1 0
možnosti
JV

Já nedám dopustit na pekárnu Hořovice. A nejen v oblasti chleba. A to rozhodně není malá firma. Ale zkuste někdy Hořovický pecen!

0 0
možnosti
MR

V pivovarnických soutěžích je, ale problém. protože neznám žádný velký pivovar, který by neměl ocenění pivo roku, nejlepší desítka, zlatá medaile atd.

1 0
možnosti
Foto

A ješte existovala taková maličkost - ČSN ;-)

Dneska je to postaveno na prinicipu - co nejvíc vydělat. ;-)

1 0
možnosti
Foto

a proč i tehdy, když existovala ČSN byl někde chleba dobrý a jinde nepoživatelný???

0 0
možnosti
FD

Malý pekař tržbu utratí v místě.Velký ji odveze do Francie či jinam.

1 0
možnosti
PB

P42e17t74r 85B57u17r95i53a68n

21. 8. 2017 13:55

A?

A vy snad svou výplatu utrácíte výhradně ve svém podniku, nebo ji vyvážíte jinam?

0 0
možnosti
MS

Slyšel jsem, že do levnějších chlebů se dává část starého vráceného rozemletého chleba, a je to jeden z hlavních faktorů horší chuti i trvanlivosti.

1 0
možnosti
Foto

to se dělá naprosto běžně. Starý chleba se rozemele na strouhanku a spolu s dochucovadly se přidává zpět do těsta.

0 1
možnosti
PV

P72a74v23e70l 27V71é46b31r

21. 8. 2017 9:31

Víte, ono spíš záleží na vlastníkovi pekáren. U nás v samoobsluze prodávají zábrdovický chleba. Býval to chleba první volby - křupavá kůrka, měkká střídka, chutný, dlouho vydržel. Potom se dost rychle zhoršil a teď jej nekupuji, protože kdo by ten hnus žral.

Příčinu jsem časem zjistil: Pekárna přešla pod Penam...

3 0
možnosti
JK

No nevím. A nebude problém v definici dobrého chleba? Protože to, co se prodává běžně v Čechách v obchodech se nedá jíst a do tří dnů to zplesniví nebo ztvrdne podle způsobu skladování. Jsem naprosto trapná a chleba si vozím z Moravy, tady kupuju jen v nouzi nejvyšší. Jediný poživatelný bývá v Tescu, je to chléb roku 201X, má takovou tu zapečenou oplatku, ale taky ho tam věčně nemají.

0 1
možnosti
Foto

K pekařům. Tam je to jasné. Jejich produkty kazí přeprava.

0 0
možnosti
Foto

Nechci popírat fakt, že i průmyslová velkopekárna dokáže upéct dobrý chleba, ale dle mých životních zkušenosti k tomu má daleko menší předpoklady. Zatím co malopekař s tím těstem je od počátku do konce, velkopekař kroutí čudlíky na kontinuální lince podle toho, co mu velí technologický postup a nějakou nesrovnalost zjistí až ve chvíli, kdy mu na konci linky z pece padá něco, co se chlebem dá nazvat jen s krajním sebezapřením. Zdaleka to nemusí být neumětelstvím či špatně nakroucenými knoflíky. Může to být třeba sezónní dodávkou mouky z jiného druhu obiloviny, než z kterého se běžně peče. Zkušený pekař, který má těsto na očích zpravidla ví, čím odchylky napravit, technolog na kontinuální lince nemá šanci nic ovlivnit.

0 0
možnosti
Foto

přesněji: z jiné odrůdy obiloviny

0 0
možnosti