Děkujeme za pochopení.
V73l14a33d61i96s89l19a34v 32G53r18y83c
Něco na tom je. Já kupuji Selský od Hrušky.
J97i42ř74í 64V66a61l75d74h52a25n26s
Já nedám dopustit na pekárnu Hořovice. A nejen v oblasti chleba. A to rozhodně není malá firma. Ale zkuste někdy Hořovický pecen!
M70a74r57t20i27n 73R22a76k47o71u26š
V pivovarnických soutěžích je, ale problém. protože neznám žádný velký pivovar, který by neměl ocenění pivo roku, nejlepší desítka, zlatá medaile atd.
M58a87r17t86i86n 78F97a52l37t77ý37n
A ješte existovala taková maličkost - ČSN
Dneska je to postaveno na prinicipu - co nejvíc vydělat.
Z89d34e70n10ě17k 55M44a11t62u74š76k54a
a proč i tehdy, když existovala ČSN byl někde chleba dobrý a jinde nepoživatelný???
F81r45a22n86t50i33š39e94k 23D33v20o92ř87á72k
Malý pekař tržbu utratí v místě.Velký ji odveze do Francie či jinam.
P42e17t74r 85B57u17r95i53a68n
A?
A vy snad svou výplatu utrácíte výhradně ve svém podniku, nebo ji vyvážíte jinam?
M69i38c28h87a12l 33S81e40d53m42í57k
Slyšel jsem, že do levnějších chlebů se dává část starého vráceného rozemletého chleba, a je to jeden z hlavních faktorů horší chuti i trvanlivosti.
V68l55a47d66i35m79í89r 82Š16ť27a68s33t73n61ý
to se dělá naprosto běžně. Starý chleba se rozemele na strouhanku a spolu s dochucovadly se přidává zpět do těsta.
P72a74v23e70l 27V71é46b31r
Víte, ono spíš záleží na vlastníkovi pekáren. U nás v samoobsluze prodávají zábrdovický chleba. Býval to chleba první volby - křupavá kůrka, měkká střídka, chutný, dlouho vydržel. Potom se dost rychle zhoršil a teď jej nekupuji, protože kdo by ten hnus žral.
Příčinu jsem časem zjistil: Pekárna přešla pod Penam...
J83i87t48k17a 24K69u45l98h95á86n51k77o77v73á
No nevím. A nebude problém v definici dobrého chleba? Protože to, co se prodává běžně v Čechách v obchodech se nedá jíst a do tří dnů to zplesniví nebo ztvrdne podle způsobu skladování. Jsem naprosto trapná a chleba si vozím z Moravy, tady kupuju jen v nouzi nejvyšší. Jediný poživatelný bývá v Tescu, je to chléb roku 201X, má takovou tu zapečenou oplatku, ale taky ho tam věčně nemají.
J53i70ř83í 18Ř10e44z86n25í51k
K pekařům. Tam je to jasné. Jejich produkty kazí přeprava.
V51l53a50d49i25m85í89r 12Š53ť50a69s71t53n11ý
Nechci popírat fakt, že i průmyslová velkopekárna dokáže upéct dobrý chleba, ale dle mých životních zkušenosti k tomu má daleko menší předpoklady. Zatím co malopekař s tím těstem je od počátku do konce, velkopekař kroutí čudlíky na kontinuální lince podle toho, co mu velí technologický postup a nějakou nesrovnalost zjistí až ve chvíli, kdy mu na konci linky z pece padá něco, co se chlebem dá nazvat jen s krajním sebezapřením. Zdaleka to nemusí být neumětelstvím či špatně nakroucenými knoflíky. Může to být třeba sezónní dodávkou mouky z jiného druhu obiloviny, než z kterého se běžně peče. Zkušený pekař, který má těsto na očích zpravidla ví, čím odchylky napravit, technolog na kontinuální lince nemá šanci nic ovlivnit.
V72l93a77d30i74m40í12r 89Š72ť78a47s27t87n92ý
přesněji: z jiné odrůdy obiloviny