Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

N24o23v52o50s73a34d 62M25i42r71o86s30l56a68v 9158659908359

...vzhledem k tomu,že nejsem expert přes kakao tak si počkám,co na to řekne kakaový boss Kraus který je opět v kurzu v ČSSD..;-D;-D!!

0/0
21.4.2017 20:03
Foto

K15a93r63e36l 13M80e18d32u87l48á70n 8118739286362

R^:-)

0/0
21.4.2017 21:04

Z21b85y31n49ě59k 40H63l96á87s13n28ý 3294167845899

R^

Velmi zajímavé čtení. A neveselé. Jen podotknu, že tu máme 2,5 miliardy Čiňanů a Indů, kteří bohatnou a budou chtít víc čokolády. Připomíná mi to článek ze Spiegelu, o kukuřici v Mexiku. Tam je přísně zakázáno pěstovat geneticky upravenou kukuřici.

Přesto se v genomu všech 80 druhů původní kukuřice už našel gen z monsanta. Původní kukuřice už pravděpodobně neexistuje. :-/

+2/0
21.4.2017 18:26
Foto

K47a20r51e97l 64M59e69d20u41l44á28n 8858849916242

Svět není bezpečné místo pro život :-) ale co naděláme, nežít se nedá. A ano máte pravdu, růst poptávky po čokoládě právě v těchto zemích žene každý rok ceny kakaových bobů nahoru - i těch "průmyslových". Proto se čokoláda nahrazuje různými posypy, chemicko-ovocnými želé a karamelem z toho nejlevnějšího cukru. :-(

0/0
21.4.2017 18:31

J68i52n60d19ř69i46c65h 15T60o70l17a16s59z 8181824742324

A jak se to teda správně jmenuje? CCN-51, nebo CNN-51?

0/0
21.4.2017 14:39
Foto

K41a50r38e29l 13M18e67d66u10l54á85n 8318729546712

Ještě že Vás mám R^ už na to CNN koukat nebudu :-/ Takže správně je CCN-51.

0/0
21.4.2017 14:53

K82a28r59e67l 20K45r47p34a41t59a 5794905584103

Zajímavý článek, avšak potíž je v tom, že na výrobku žádné označení druhu kakaa nenajdu.

:-(

+2/0
21.4.2017 14:30
Foto

K60a37r66e22l 85M44e56d72u20l60á84n 8928189256602

Na skutečných čokoládách určitě ano, protože je prestiží každého čokolatiéra se tím pochlubit.

+1/0
21.4.2017 14:59

K44a41r15e98l 33K86r98p50a72t38a 5844175184783

Budu důkladně prohlížet obal, jinak dík.

0/0
21.4.2017 15:05

F48r22a58n67t15i72š86e73k 44P38e97t97r71í67k 6745731114301

Kde se prosím skutečné čokolády prodávají, alespoň pár příkladů.

0/0
21.4.2017 17:43
Foto

K86a88r98e54l 80M66e71d10u20l63á37n 8368779366762

Různé specializované e-shopy, občas i zdravé výživy, ale bohužel je potřeba hledat. Důležité je věnovat pozornost popiskám na obalu a složení. Doporučuji si nastudovat můj článek o čokoládové gramotnosti a bude vám hned jasno co je skutečná čokoláda a to přesně chcete - pak už se hledá lépe:-)

0/0
21.4.2017 18:27

F34r97a11n27t86i44š37e85k 98P13e16t10r60í28k 6335751704181

Jak to já, jako koncový kupující poznám ?

A jako čokoládu a kde mám kupovat ?

+1/0
21.4.2017 14:21

P96e27t19r 34M66u54n86z66a94r 1185581469656

Takže něco jako dnešní rajčata.

0/0
21.4.2017 14:11
Foto

K12a31r73e73l 66M57e86d66u91l10á88n 8948479806152

Docela trefné :-)R^

0/0
21.4.2017 15:19

R52a76d44i91m 29P38o60l26á52š66e53k 9236603919359

Kdo ví něco o křížení a šlechtění, tak taky ví, že pokud se investuje přiměřeně úsilí a práce, je možné vyšlechtit nové chuťově kvalitní odrůdy stejně jako je možné zpětným křížením získat zpátky původní odrůdu.

Jenomže to nemůžeme dělat my. To musí udělat ti indiáni v Ekvádoru nebo v jiném tropickém státu.

Takže místo socialistických experimentů a ždímání kakaových plantáží sázením oné nekvalitní, ale výnosné varianty, když je kakao pro tuto zem tak důležité, zapracovat, utvořit v tom smysliu nějakou státní politiku pěstování kakaa, vytvořit nějaký institut pěstování kakaa, sehnat do něho schopné vědce a dát jim příslušné úkoly.

prostě začít na tom pracovat.

0/0
21.4.2017 14:08
Foto

K77a49r43e11l 84M35e86d61u75l88á14n 8268969376232

Máte pravdu. Snaha je, instituce také jsou, ale peníze do celého odvětví tečou od velkých investorů a jejich zájmy jsou zjevné. Možná by stačilo aplikovat systém Baťa. Na podobném principu fungují i některé společnosti v Latinské Americe, a mají docela úspěch. Ale být dlouhodobě úspěšný v konkurenčním světě, kde rozhoduje cena a kde kvalita je v hodnocení až na posledním místě, je něco, co se jen tak neodpouští.

0/0
21.4.2017 15:07
Foto

J85a85n48a 44S89l60a26n39i17n15o84v77á 1171290537956

R^...je to jako se vším, co si člověk ve své "velikosti" předsevzal řídit. Na následky nehledíc...

Snad zpětná ťafka od přírody bude milosrdnější než člověk sám...

0/0
21.4.2017 13:38
Foto

K93a40r23e60l 55M92e62d54u28l90á10n 8548879136412

Souhlas - vše na světě, dokud jsme nezačali vymýšlet hlouposti založené na budoucím zisku, bylo přírodou nastavené nejlépe, jak jen to bylo možné. Že dnes všichni chceme mít "všechno", je sice lidské, ale to, že si myslíme, že je to možné, je naivní. Jsem přesvědčen, že i nedostatek je v širším kontextu vyjádřením určité rovnováhy. Je jen otázkou co je protipólem? A to je podle mého názoru to, co bychom měli hledat a ne se snažit přírodu přechytračit a vydrancovat. Tak jen vychýlíme řád z jeho uspořádanosti a doufání v milosrdentví bude to poslední, co nám zůstane.

+1/0
21.4.2017 15:18

J32i12t66k79a 14R77ů70ž41i19č48k41o37v26á 8170283666186

A můžete mi, prosím, poradit jak na výrobku zjistím, z jaké odrůdy pochází?

+3/0
21.4.2017 13:36
Foto

K78a93r73e12l 46M81e30d32u40l30á53n 8888159376362

Opravdu kvalitní čokolády resp. jejich výrobci se touto informací na obalu velmi rádi pochlubí, protože jde o jejich renomé. Pokud tam takováto důležitá informace chybí, je potřeba si položit otázku proč?

+1/0
21.4.2017 14:57
Foto

K74a82r81e20l 36M24e74d35u62l30á74n 8288279766552

Doporučuji si přečíst můj článek o Čokoládové gramotnosti a následné články o odrůdách - tam se dozvíte všechno podstatné.

0/0
21.4.2017 19:03



Bohyně v teplácích od Armaniho

Petice

Na co je hrdá ta, která má tepláky pro všechny příležitosti? Přečtěte si rozhovor se Zuzanou Hubeňákovou.

Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.