Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

N47o21v34o60s75a31d 70M23i90r94o48s39l27a47v 9688679958739

...vzhledem k tomu,že nejsem expert přes kakao tak si počkám,co na to řekne kakaový boss Kraus který je opět v kurzu v ČSSD..;-D;-D!!

0/0
21.4.2017 20:03
Foto

K17a18r27e24l 81M33e66d67u81l86á47n 8618979546412

R^:-)

0/0
21.4.2017 21:04

Z90b68y40n92ě61k 79H92l86á74s49n74ý 3244387695329

R^

Velmi zajímavé čtení. A neveselé. Jen podotknu, že tu máme 2,5 miliardy Čiňanů a Indů, kteří bohatnou a budou chtít víc čokolády. Připomíná mi to článek ze Spiegelu, o kukuřici v Mexiku. Tam je přísně zakázáno pěstovat geneticky upravenou kukuřici.

Přesto se v genomu všech 80 druhů původní kukuřice už našel gen z monsanta. Původní kukuřice už pravděpodobně neexistuje. :-/

+2/0
21.4.2017 18:26
Foto

K86a95r92e75l 60M49e78d33u38l10á93n 8188499826742

Svět není bezpečné místo pro život :-) ale co naděláme, nežít se nedá. A ano máte pravdu, růst poptávky po čokoládě právě v těchto zemích žene každý rok ceny kakaových bobů nahoru - i těch "průmyslových". Proto se čokoláda nahrazuje různými posypy, chemicko-ovocnými želé a karamelem z toho nejlevnějšího cukru. :-(

0/0
21.4.2017 18:31

J39i96n92d96ř36i77c38h 74T43o93l24a31s51z 8731164192384

A jak se to teda správně jmenuje? CCN-51, nebo CNN-51?

0/0
21.4.2017 14:39
Foto

K96a58r98e51l 68M31e93d90u21l45á11n 8918679706522

Ještě že Vás mám R^ už na to CNN koukat nebudu :-/ Takže správně je CCN-51.

0/0
21.4.2017 14:53

K13a98r20e77l 30K40r43p54a58t30a 5584815464283

Zajímavý článek, avšak potíž je v tom, že na výrobku žádné označení druhu kakaa nenajdu.

:-(

+2/0
21.4.2017 14:30
Foto

K36a58r32e90l 64M20e89d83u33l70á74n 8988159246412

Na skutečných čokoládách určitě ano, protože je prestiží každého čokolatiéra se tím pochlubit.

+1/0
21.4.2017 14:59

K36a81r75e32l 70K27r52p63a38t87a 5964625144493

Budu důkladně prohlížet obal, jinak dík.

0/0
21.4.2017 15:05

F30r20a49n56t72i84š85e78k 11P12e59t62r29í75k 6495121304351

Kde se prosím skutečné čokolády prodávají, alespoň pár příkladů.

0/0
21.4.2017 17:43
Foto

K28a22r32e48l 81M58e75d10u83l94á92n 8128679566852

Různé specializované e-shopy, občas i zdravé výživy, ale bohužel je potřeba hledat. Důležité je věnovat pozornost popiskám na obalu a složení. Doporučuji si nastudovat můj článek o čokoládové gramotnosti a bude vám hned jasno co je skutečná čokoláda a to přesně chcete - pak už se hledá lépe:-)

0/0
21.4.2017 18:27

F43r13a59n34t52i41š39e54k 57P80e73t71r18í97k 6755241364661

Jak to já, jako koncový kupující poznám ?

A jako čokoládu a kde mám kupovat ?

+1/0
21.4.2017 14:21

P71e44t90r 27M81u37n90z79a72r 1105901859976

Takže něco jako dnešní rajčata.

0/0
21.4.2017 14:11
Foto

K43a12r75e84l 72M88e76d77u92l88á66n 8738669186862

Docela trefné :-)R^

0/0
21.4.2017 15:19

R11a17d80i65m 44P94o22l94á25š31e32k 9436713689389

Kdo ví něco o křížení a šlechtění, tak taky ví, že pokud se investuje přiměřeně úsilí a práce, je možné vyšlechtit nové chuťově kvalitní odrůdy stejně jako je možné zpětným křížením získat zpátky původní odrůdu.

Jenomže to nemůžeme dělat my. To musí udělat ti indiáni v Ekvádoru nebo v jiném tropickém státu.

Takže místo socialistických experimentů a ždímání kakaových plantáží sázením oné nekvalitní, ale výnosné varianty, když je kakao pro tuto zem tak důležité, zapracovat, utvořit v tom smysliu nějakou státní politiku pěstování kakaa, vytvořit nějaký institut pěstování kakaa, sehnat do něho schopné vědce a dát jim příslušné úkoly.

prostě začít na tom pracovat.

0/0
21.4.2017 14:08
Foto

K63a71r81e39l 68M41e23d13u34l59á88n 8788549336532

Máte pravdu. Snaha je, instituce také jsou, ale peníze do celého odvětví tečou od velkých investorů a jejich zájmy jsou zjevné. Možná by stačilo aplikovat systém Baťa. Na podobném principu fungují i některé společnosti v Latinské Americe, a mají docela úspěch. Ale být dlouhodobě úspěšný v konkurenčním světě, kde rozhoduje cena a kde kvalita je v hodnocení až na posledním místě, je něco, co se jen tak neodpouští.

0/0
21.4.2017 15:07
Foto

J24a29n13a 22S70l91a19n29i63n48o88v80á 1681510657426

R^...je to jako se vším, co si člověk ve své "velikosti" předsevzal řídit. Na následky nehledíc...

Snad zpětná ťafka od přírody bude milosrdnější než člověk sám...

0/0
21.4.2017 13:38
Foto

K15a33r60e13l 12M84e78d27u35l87á14n 8558169556262

Souhlas - vše na světě, dokud jsme nezačali vymýšlet hlouposti založené na budoucím zisku, bylo přírodou nastavené nejlépe, jak jen to bylo možné. Že dnes všichni chceme mít "všechno", je sice lidské, ale to, že si myslíme, že je to možné, je naivní. Jsem přesvědčen, že i nedostatek je v širším kontextu vyjádřením určité rovnováhy. Je jen otázkou co je protipólem? A to je podle mého názoru to, co bychom měli hledat a ne se snažit přírodu přechytračit a vydrancovat. Tak jen vychýlíme řád z jeho uspořádanosti a doufání v milosrdentví bude to poslední, co nám zůstane.

+1/0
21.4.2017 15:18

J67i70t71k16a 13R39ů58ž97i45č53k52o28v90á 8780603536616

A můžete mi, prosím, poradit jak na výrobku zjistím, z jaké odrůdy pochází?

+3/0
21.4.2017 13:36
Foto

K68a26r82e54l 92M29e50d38u50l85á86n 8818879636222

Opravdu kvalitní čokolády resp. jejich výrobci se touto informací na obalu velmi rádi pochlubí, protože jde o jejich renomé. Pokud tam takováto důležitá informace chybí, je potřeba si položit otázku proč?

+1/0
21.4.2017 14:57
Foto

K18a31r31e19l 96M44e62d12u56l34á24n 8588599656862

Doporučuji si přečíst můj článek o Čokoládové gramotnosti a následné články o odrůdách - tam se dozvíte všechno podstatné.

0/0
21.4.2017 19:03



Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.