- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A zase.. lži, polopravdy a "omyly". Počínaje tvrzením o nějaké sedminásobné nominaci na Nobelovu cenu, konče tvrzením, že klasická medicína má nejhorší skóre v léčení rakoviny.
Budwig sice přišla na účinky nenasycených kyselin, ale ona sama nerozlišovala jejich druhy a pro léčení rakoviny propagovala i ty, které k rozvoji rakoviny definitivně přispívají (víme dnes).
Ještě bych chápala ji - ona to prostě nevěděla a neuměla to rozeznávat, co ale vede lidi v dnešní době k propagaci zastaralých a zbytečných procedur?
Když nevěříte, proč je dnešní medicína neúčinná, přečtěte si můj článek "Jsme ve třetí světové válce". Není to tím, že by současná lékařská věda neznala lepší řešení.
Můžete prosím specifikovat, ve kterých letech byla dr. Budwigová nominována na Nobelovu cenu? Vzhedem k tomu, že nominace se zveřejňují až po 50 letech (podle regulí nadace pro Nobelovu cenu), tak by musela být 7x nominována už před rokem 1957. Takhle to zatím vypadá, že to o těch nominacích plácl někdo proto, aby dodal zdání důvěry této metodě.
Máte pravdu, jedná se o záměnu cen.
"Contrary to the often misquoted belief, Budwig was not nominated for the Nobel prize in medicine 6 times for her work with cancer patients, but rather nominated for the Right Livelihood Award (colloquially called the Alternative Nobel Prize)."
naši obvoďáci činí pravý opak. Moji tchyni už před patnácti lety jedna doktorka zblbla, že užívala 11 medikamentů. Udělali z ní cukrovkářku, ačkoliv měla naměřeny hodnoty kolem 6 a brala léky. To samé s cholesterolem, kde měla něco málo přes 6. ale HDL 1,7. Teď v 90 letech je v LDN po slabé "mrtvičce" a krom prášku na spaní nebere vůbec nic.
Dovolím si několik oprav a doplnění. Především u lněného semínka je nutná spotřeba ne do 2 hod., ale řádově do málo desítek minut. A nebo zapracovat do nějaké masy, nejlépe "patlaniny", aby se zamezilo přístupu vzduchu. Nelze si ho namlít dopředu do rezervy.
Základní výzkum z 50. let je opřen o "kyslíkovou cestu" (druhá je zásaditá) a fenoménem je omega 3, obsažená nejvíce v určitém druhu lněného oleje. (nutno s atestem - dodá čerstvě vylisovaný Agro el Znojmo) Ze samotného oleje si tělo toho moc nevezme. Rozkladné sirnaté složky dodá tvaroh s co největším obsahem sušiny. (nutno smíchat tyčovým mixérem, ani šlehač nestačí) Lze ochutit - do sladka stévie + skořice, nebo na slano česnek, cibule atd.
Velmi důležitá je dieta, hlavně bez cukru - týká se především onkologických pacientů, ne preventistů.
Johanna Budwig svůj základní objev z 50. let doplňovala ještě v 90. letech, zemřela v r. 2003.
Moc děkuji za příspěvek. Ano, vím, Budwigová píše, že "po rozemletí lněného semínka se mastné kyseliny do 10-15 minut zkazí" (její přednáška v Curychu listopad 1959) a uvádí, že je nutno takto rozemletá semínka zapracovat do směsi s potravinou obsahující síru (tvaroh), jak uvádíte. Chybně jsem uvedl uvedl trvanlivost za rozemlété semínko, patřila ke směsi. Opravím to a ještě jednou děkuji i za další informace.