Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D76a80n40a 82T81e42n35z23l34e36r 5190782655113

:-) A zase.. lži, polopravdy a "omyly". Počínaje tvrzením o nějaké sedminásobné nominaci na Nobelovu cenu, konče tvrzením, že klasická medicína má nejhorší skóre v léčení rakoviny.

Budwig sice přišla na účinky nenasycených kyselin, ale ona sama nerozlišovala jejich druhy a pro léčení rakoviny propagovala i ty, které k rozvoji rakoviny definitivně přispívají (víme dnes).

Ještě bych chápala ji - ona to prostě nevěděla a neuměla to rozeznávat, co ale vede lidi v dnešní době k propagaci zastaralých a zbytečných procedur?

0/0
14.4.2017 7:01

V63l46a98d42i77m23í73r 17K69o82l94i30a57n36d13r 2899533315760

Když nevěříte, proč je dnešní medicína neúčinná, přečtěte si můj článek "Jsme ve třetí světové válce". Není to tím, že by současná lékařská věda neznala lepší řešení.

0/0
19.4.2017 15:17

D21a96n30a 39T51e61n79z40l66e36r 5260262165443

Není důvod si myslet, že ve svých jiných výplodech říkáte pravdu.

0/0
21.4.2017 16:51

J15o93s38e87f 31P75a59v45e69l20k56a 5871607847982

Nevím proč paní Tenzler tak vědecky mlží. Místo, aby chudé idnesové badatele přivedla k pravému poznání o cestě ke zdraví, napíše "propagovala i ty, které k rozvoji rakoviny definitivně prospívají". Píše o jednom z postupů ("i ty, které ...). V dalším odstavci zobecnění - o zastaralých a zbytečných procedurách - tedy všech? Brání "někdo" zdejší vědkyni k uvádění poznatků na správnou míru, nevím.

0/0
21.4.2017 19:51

A20n43t82o86n12í54n 14R43a16č57i80c96k82ý 4170806530660

Můžete prosím specifikovat, ve kterých letech byla dr. Budwigová nominována na Nobelovu cenu? Vzhedem k tomu, že nominace se zveřejňují až po 50 letech (podle regulí nadace pro Nobelovu cenu), tak by musela být 7x nominována už před rokem 1957. Takhle to zatím vypadá, že to o těch nominacích plácl někdo proto, aby dodal zdání důvěry této metodě.

+1/0
13.4.2017 10:39

J87a85n 51P41a73l12l31a54s 1272746363192

Máte pravdu, jedná se o záměnu cen.

"Contrary to the often misquoted belief, Budwig was not nominated for the Nobel prize in medicine 6 times for her work with cancer patients, but rather nominated for the Right Livelihood Award (colloquially called the Alternative Nobel Prize)."

+1/0
13.4.2017 14:30

J82a63r10a 94R41a56n91k 1431386149881

Jene ne, nevidela jsem Vas prispevek a dala sem to stejne, omlouvam se.

0/0
13.4.2017 20:12

J10a59n 31P40a50l77l76a38s 1882666883982

Jaro, nic se nestalo. Lepší dvakrát než vůbec ne. Podle mě to platí i jinde než v diskusi.

0/0
13.4.2017 21:04

J74a42r66a 45R41a60n42k 1831796769341

Jedna se o alternativni cenu:

Contrary to the often misquoted belief, Budwig was not nominated for the Nobel prize in medicine 6 times for her work with cancer patients, but rather nominated for the Right Livelihood Award (colloquially called the Alternative Nobel Prize)

0/0
13.4.2017 20:11

V32l92a80d12i50m60í87r 20K38o83l95i51a80n51d71r 2809753495450

Tuto informaci mám přímo od vydavatele jejích knih Alexandera Pazitcha. Navíc, přímo na titulní straně její knihy, na níž sem v článku upozornil stoji: " Nápaditý a praktický průvodce pro přípravu zdravých pokrmů od sedminásobné kandidátky na Nobelovu cenu a přední evropské odbornice na rakovinu a výživu". :-) Můžete mít ale pravdu v tom, že k nominacím došlo již před rokem 1957. Její recepty vyšly poprvé roce 1952. Informace, kterou uvádím, je na titulní straně knihy vydané v roce 2016 vydavatelstvím Pragma

0/0
19.4.2017 14:36
Foto

Š46t52ě93p64á35n 61B73i20c60e81r95a 6299182328356

naši obvoďáci činí pravý opak. Moji tchyni už před patnácti lety jedna doktorka zblbla, že užívala 11 medikamentů. Udělali z ní cukrovkářku, ačkoliv měla naměřeny hodnoty kolem 6 a brala léky. To samé s cholesterolem, kde měla něco málo přes 6. ale HDL 1,7. Teď v 90 letech je v LDN po slabé "mrtvičce" a krom prášku na spaní nebere vůbec nic.

0/0
13.4.2017 9:47

M97i46r68o75s35l76a11v 56K60u24l77h90a85v92ý 5699782651

Dovolím si několik oprav a doplnění. Především u lněného semínka je nutná spotřeba ne do 2 hod., ale řádově do málo desítek minut. A nebo zapracovat do nějaké masy, nejlépe "patlaniny", aby se zamezilo přístupu vzduchu. Nelze si ho namlít dopředu do rezervy.

Základní výzkum z 50. let je opřen o "kyslíkovou cestu" (druhá je zásaditá) a fenoménem je omega 3, obsažená nejvíce v určitém druhu lněného oleje. (nutno s atestem - dodá čerstvě vylisovaný Agro el Znojmo) Ze samotného oleje si tělo toho moc nevezme. Rozkladné sirnaté složky dodá tvaroh s co největším obsahem sušiny. (nutno smíchat tyčovým mixérem, ani šlehač nestačí) Lze ochutit - do sladka stévie + skořice, nebo na slano česnek, cibule atd.

Velmi důležitá je dieta, hlavně bez cukru - týká se především onkologických pacientů, ne preventistů.

Johanna Budwig svůj základní objev z 50. let doplňovala ještě v 90. letech, zemřela v r. 2003.

+1/0
13.4.2017 9:38

V44l44a40d80i38m38í55r 49K75o49l37i37a42n63d87r 2289543525340

Moc děkuji za příspěvek. Ano, vím, Budwigová píše, že "po rozemletí lněného semínka se mastné kyseliny do 10-15 minut zkazí" (její přednáška v Curychu listopad 1959) a uvádí, že je nutno takto rozemletá semínka zapracovat do směsi s potravinou obsahující síru (tvaroh), jak uvádíte. Chybně jsem uvedl uvedl trvanlivost za rozemlété semínko, patřila ke směsi. Opravím to a ještě jednou děkuji i za další informace.

0/0
19.4.2017 15:13



AUDIOZÁZNAM

Petice

Zmeškali jste přenos čtení Davida Vlka? Poslechněte si ho tady.



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.