Diskuse
Óda na mléko.
Děkujeme za pochopení.
kuča
Sympatický článek.......
....pokud pamatujete ovomaltinu, tak to pamatujete hodně ! I já jsem milovníkem mléka, plnotučného a čerstvého. Jezdím si pro něj do automatu vzdáleného několik km, ale stojí mi to za to. Beru i několika známým. Nedal jsem nic na varování hlavního hygienika, že mě to může zabít, naopak. Na mléku jsem vyrostl, pamatuje ještě chození s konvičkou do prodejny mléka, kde se to nalévalo z hliníkových konví a kupodivu, všichni zatím žijeme.
Současná hygiena získávání a ošetřování mléka je z minulou dobou nesrovnatelná . Nechci dělat mléku reklamu, ale můj recept na dobré kyselé mléko vám sdělím. Po přivezení mléka v dvoulitrové lahvi, kdo něj naliju asi O,5 dcl mikyšky, nebo jiného kyselého mléka s dobrou kvasnou kulturou a nechám 2 dny ležet v kuchyni. Pak, šup do ledničky, než se dopije. Z ledničky se vytáhne jen na neplnění sklenice. I po dopití v lednici, sklenici nemýt, jen naplnit!
laika
Re: Sympatický článek.......
nepamatuju asi hodně, neb ovomaltinu mám ve špajzu :-) Prodávají ji v drogerii DM, ale viděla jsem i v supermarketech, kam ovšem moc nechodím.... Anebo si ji vozím ze zahraničí..... Automaty? Skvělá věc! Mám kousek od domu prodejnu jedné farmy, o pár stanic tramvají další farmářskou prodejnu, každou sobotu trh, nebo závozy (http://www.mlekozfarmy.cz). No zrovna jsem přemýšlela, jak maminka doma "vyráběla" kyselé mléko, mám na něj chuť - a Vy mi píšete recept, to tedy děkuji uctivě, hned využiji! A mějte se pěkně, Jarka S.
laika
Re: Vás snad i o ten věneček musel připravit mlíkař
ne. Byl to zámečnický učeň. :-) Jarka
Lukas1000
ja
to vidim stejne jako pan Simek ... mliko, ... na rakev viko
lomihnát.
Tak kozí mlíko vám nešmakuje ...
Já miluju kozinku... to je tak jemná kůže ..
ftdolton
Hezké,
jinak v telce jsem viděl, že v Rusku, kde jinde také, že, dělají kořalku i z mléka - rakuška!?!?